BAŞBAKAN Binali YILDIRIM ve GENEL BAŞKAN ATALAY GENEL MADEN İŞ Sendikasını Ziyaret etti…

15317792_1742253726096795_5781664839875351095_n-1

BAŞBAKAN Binali YILDIRIM ve GENEL BAŞKAN ATALAY GENEL MADEN İŞ Sendikasını Ziyaret etti…

Ziyarette Genel Başkan Ergun Atalay Çalışma Hayatında yaşanan sorunların anlatıldığı bir rapor sundu ve Türkiye Taşkömürü Kurumu’ndaki (TTK) işçi açıklarına dikkati çekti. Türkiye’nin taşkömürüne ihtiyacı olduğu, anlatıldı, kömür ithalatında maliyetin arttığını, TTK’nın talepleri karşılayamadığını ve TTK’nın daha iyi fiyatta kömür satma şansının olduğunu aktarıldı.
TTK’daki işçi açıkları giderildiği taktirde TTK’nın üretimi kısa sürede artırabileceğinin belirtildiği görüşmelerin detayları şöyle:

BAŞBAKAN’A, İŞÇİ AÇIĞI ANLATILDI
“Taşkömürü üretiminin TTK’da devlet ciddiyeti ve devlet eliyle yapılmaya devam edilmesinin altı çizildi ve bunun için de Kurumun işçi açıklarının giderilmesi gerektiği anlatıldı. Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ve TTK Genel Müdür Vekili Ercan Gebeş açıklamalara katkıda bulundular. Başbakan Binali Yıldırım’ın tüm sorularına ayrıntılı bir şekilde cevap verildi.
Kurumda norm kadroya göre 6 bin işçi açığı olduğu, TTK Genel Müdürlüğünün talebine rağmen 2010 yılından beri işçi alınmadığı ve kurumun 5’te 1 kapasite ile çalıştırıldığı vurgulandı.
Başbakan Binali yıldırım, kömür ithalatına ton başına fon konulduğunu hatırlatarak, Türkiye’nin kömüre ihtiyacı olduğunu, kömürün Zonguldak’ta var olduğunu, çalışmak isteyen insanların olduğunu belirterek, kömür üretiminin artırılabilmesi için şartları zorlayacaklarını kaydetti. Başbakan Yıldırım, maliyet ve verimlilik başta olmak üzere kapsamlı bir çalışmanın yapılacağını söyledi.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş ile Zonguldak Milletvekilleri Hüseyin Özbakır, Özcan Ulupınar, Faruk Çoturoğlu, Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç GMİS ziyarette hazır bulundular.