Genel Başkan Ergün ATALAY, 5 Şubat 2018 Pazartesi günü Azerbaycan Hemkarlar İttifakları Konfederasyonu (AHİK)’in 5. Olağan Genel Kuruluna katıldı.

27540121_1979340175721481_1502451794211663087_n


Genel Başkan Ergün ATALAY, 5 Şubat 2018 Pazartesi günü Azerbaycan Hemkarlar İttifakları Konfederasyonu (AHİK)’in 5. Olağan Genel Kuruluna katıldı.

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de gerçekleştirilen AHİK 5. Olağan Genel Kurulu’na katılan Genel Başkan Ergün ATALAY, burada TÜRK-İŞ Konfederasyonu adına bir konuşma gerçekleştirerek genel kurula hitap etti.

ATALAY, konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

“Değerli kardeşlerim, kardeş kelimesinin en güzel anlamını bulduğu başka bir ülke var mıdır bilemiyorum. Ulu önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün dediği gibi “Azerbaycan’ın sevinci bizim sevincimiz, kederi bizim kederimizdir”. Biz hep böyle bildik.

Azerbaycanlı kardeşlerimizi hiçbir zaman kendimizden farklı görmedik, sevincine sevindik, kederine üzüldük. Türkiye ve Azerbaycan ilişkilerine her daim “Bir Millet İki Devlet” gözüyle baktık. Aramızda mesafeler olmasına rağmen dar günlerimizde bir ve beraber olmayı başardık.

AHİK ve TÜRK-İŞ arasındaki ilişkileri de en güzel “Kardeş” kelimesi tanımlar. İki kardeş Konfederasyon her platformda devam eden işbirliklerini güçlendirecek ve devam ettirecektir.

TÜRK-İŞ uluslararası arena da Dağlık Karabağ sorununun tanınması, Hocalı katliamının katliam olarak yurtdışında duyulması için her zaman yanınızda olacaktır. Ortak değerlere, tarihe, kültüre, dine, dile dayalı bu kardeşlik ilelebet devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle 5. AHİK Kongresinin hayırlara vesile olmasını temenni eder, değerli kardeşim Settar Bey’e ve yönetimine başarılar dilerim”